ROI calculator

Bereken zelf welk voordeel warm prospecteren oplevert voor jouw bedrijf en jouw persoonlijke doelen.

Dashboard_Blogs
 
Schermafbeelding 2022-04-08 144347

*De calculator is gebaseerd op gemiddelden over sectoren heen. Werkelijke cijfers kunnen variëren van sector tot sector.
Neem contact met ons op voor een berekening op maat.

Let's meet Up

Benieuwd naar wat je specifiek voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Aarzel niet en neem contact op voor een calculatie op maat, vrijblijvend advies en een lekkere tas koffie.

Ill_Cold-vs-warm

Warm prospecteren leidt tot een efficiëntere opvolging van leads

Bij koud prospecteren zit je al op het tweede contactpunt aan tafel met je lead: er wordt telefonisch een afspraak geregeld, waarna je face to face in gesprek gaat. In veel gevallen maakt de lead pas voor het eerst echt kennis met het bedrijf tijdens dit gesprek. Hierdoor springt een gesprek vaak af. Ook dit wordt efficiënter door warm te gaan prospecteren.

Door de 'ramp up' te verlengen in de warme prospectie, verhoog je meteen ook de dealprobabiliteit tijdens je meeting. Omdat bijvoorbeeld LinkedIn connectieverzoeken en mails het telefoongesprek voorafgaan, hebben leads meestal al voorkennis vergaard van het bedrijf en het product. Je komt eigenlijk pas op het vierde contactpunt aan tafel te zitten.

We staven graag met enkele cijfers van de leadopvolging:

Hogere conversie

Door stappen toe te voegen vóór het telefoongesprek, verhoog je niet alleen het succes van de belcampagne, dit heeft ook een effect op de volgende gesprekken. De extra mails en berichten informeren de prospect over je product en bedrijf. Zo kom je nooit volledig koud tot een eerste gesprek. Daarenboven geeft de tracking je extra inzichten in de interesses van je lead.

Dit alles leidt tot:
12,5% meer conversie

Kortere onderhandelingstijd

Omdat je prospect je bedrijf eigenlijk al kent, kan je het hele kennismakingsgesprek skippen en meteen ter zake komen . Dit heeft ook zijn impact op de duurtijd van de onderhandelingen:

De tijd tussen de eerste meeting en het binnenhalen van de deal wordt verkort van 89 dagen tot 27,5 dagen.